Noutatile de pana acum ale editiei din 2017 sunt urmatoarele:

26 mai 2017 - Noutăți, reamintire elemente principale eveniment - Mesaj adresat în special celor deja inscrisi la eveniment –

Dragi alergători,
Vă rugăm să țineți cont de aspectele de mai jos în pregătirea cursei de sâmbătă, 27 mai 2017.

Ridicarea pachetului de start vineri, 26 mai 2017 pentru cei înscriși deja:
La Universitatea Aurel Vlaicu Arad, de ieri este deschis punctul de ridicare pachet start și vom continua și astăzi.
Prin urmare vă reamintim că mai puteți să vă ridicați numărul de concurs și celelalte elemente conexe azi, 26 mai 2017 de la secretariatul amenajat în apropierea punctului de start, sediul central al Universitatii "Aurel Vlaicu" Arad, B-dul Revolutiei nr 77 (lângă Primăria Arad) între orele 13:00 și 18:00.
Colegele noastre își vor da toată silința să vă servească cât mai repede însă chiar și așa vă rugăm să veniți cu multă răbdare, e posibil să trebuiască să așteptați puțin dat fiind numărul mare de participanți.
Pachetul de start se va ridica pe baza actului de identitate al persoanei înscrise.

RIDICAREA pachetului în ziua evenimentului (27 mai) se poate face doar ca excepție și doar în limita timpului disponibil la aceeași locație indicată mai sus, secretariatul amenajat în apropierea punctului de start, sediul central al Universitatii "Aurel Vlaicu" Arad, B-dul Revolutiei nr 77 (langa Primaria Arad). Intervale orare ridicare pachet start – 27 mai 2017:
- Maraton/semimaraton/ștafetă - între orele 6 şi 7;
- Pentru 6 km - între orele 8 și 11;
- Pentru 1 km Feroneria – între orele 8 și 13.

Pentru a evita aglomeratia si riscul de a nu va incadra în timp datorită acesteia vă sfătuim călduros să ridicati acest pachet de start în 26 mai 2017, mai ales dacă sunteţi din Arad şi vă este mai uşor. Vă asumați riscul de a nu putea ridica în timp util acest pachet, în cazul în care veniți doar în ziua evenimentului. Vă mulţumim anticipat pentru întelegere!

Garderoba pentru 27 mai 2017
Pentru schimbat si lăsat obiecte personale vom avea o încăpere la sediul central al Universitatii "Aurel Vlaicu" Arad.

Premii pentru identitate
In cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingeniosi alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate. Lista de identitati ce pot sa fie asumate: supererou, personaj de poveste, personaj de desene animate, animal, indian, dac, roman, soldat, duce, ducesa, pilot, capitan de vas, fruct, etc. Optiunile nu sunt limitate la acestea, creativitatea participantilor este binevenita!

Intervale orare/Programul evenimentului:
În ziua evenimentului, 27 mai 2017, vă rugăm să fiți la punctul de start cu 20 de minute înainte de începerea cursei la care v-ați înscris.
Locul startului: Arad, lângă Primăria Arad, B-dul Revoluţiei nr 77

Ultramaraton/Maraton/Semimaraton/Ştafeta maraton:
- până la ora 07:40 – Sosirea participanţilor la punctul de start;
- 08:00 – Start;
- 11:30 – Timp limită pentru semimaraton;
- 11:00 – 13:00 – Semimaraton/Maraton/Maraton ştafeta/Ultramaraton – afișare rezultate provizorii, locurile 1-3;
- 14:00 – Timp limită pentru maraton/maraton ştafeta;
- 15:00 – Timp limită pentru ultramaraton;
- 13:00 – 14:00 – Premiere semimaraton;
- 15:00 – 16:00 – Premiere ultramaraton/maraton/maraton ștafetă/6 km;

Cros 6 km:
- până la ora 11:40 - Sosirea participanţilor la punctul de start;
- 12:00 – Start;
- 13:30 – Timp limita parcurgere traseu 6 km;

Cros 1 km – cursă necompetițională
- până la ora 14:20 – Sosirea participanţilor la punctul de start;
- 14:30 – Starturi diferenţiate: familie, feminin, masculin, voluntari;

Ștafeta
Fiecare participant are un număr de concurs și fiecare ștafetă are un singur cip ce se transmite de la o persoană la alta în spațiul special de la START/SOSIRE.

Premierea are loc între orele 13 și 14 (dacă rezultatele sunt validate, doar pentru semimaraton) dar mai ales între orele 15 și 16 pentru celelalte curse:
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la 6 km;
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Maraton ştafetă;
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Maraton;
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Ultramaraton;
- Maratonistii evenimentului;
- Ultramaratonistii evenimentului;
- Identitate, premii speciale;

Premierea
Se vor premia la general (OPEN):

- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Ultramaraton: 600 RON (locul 1), 500 RON (locul 2) și 400 RON (locul 3);
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Maraton: 500 RON (locul 1), 400 RON (locul 2) și 300 RON (locul 3);
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Semimaraton: 400 RON (locul 1), 300 RON (locul 2) și 200 RON (locul 3);
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Maraton ştafetă: premii în abonamente/servicii și/sau produse;
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la 6 km: premii în abonamente, servicii și/sau produse;
Vor mai fi premii simbolice pentru identitate precum și o tombolă-joc interactiv pentru alergători și spectatori. De asemenea, în mod simbolic se vor premia ultramaratoniștii și maratonistii evenimentului.

După cursă se va afișa și clasamentul la general, atât la feminin cât și la masculin, pe site-ul evenimentului, www.maratonarad.ro în 1-2 zile.

Cursa de 1 km nu este cursă competițională, nu se face clasament.
Clasament provizoriu
Semimaraton/maraton/maraton/ultramaraton/ștafetă
Se va afișa unui clasament provizoriu pentru primii 3 clasați la semimaraton/maraton/maraton ștafetă, înaintea de premiere, în așa fel încât toți cei interesați să poată verifica locul și timpul obținut iar eventualele neclarități/omisiuni/contestații să se trateze în intervalul orar 11:00 – 13:00. Aceeași procedură pentru 6 km/ultramaraton va fi posibilă în intervalul orar 11:00 – 14:00.

Toalete
Se pot utiliza toaletele de lângă secretariat iar pentru 6 km, semimaraton, ultramaraton și maraton ștafetă vor fi și toalete pe traseu.

Puncte de hidratare
Punctele de hidratare se vor regăsi în minim două puncte de-a lungul traseului şi vor conţine cel puţin apă, băutură hidratantă ISOSTAR precum şi fructe oferite de Vegan Time.
La sosire sunteți așteptați și la standul Herbalife la punctul principal de hidratare al evenimentului unde toți cei prezenți primesc CR7, băutura hipotonică pentru hidratare avansată și anduranță.

Fotografii
Ulterior evenimentului participanţii vor putea descărca fotografii reprezentative de pe site-ul www.maratonarad.ro sau de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Primire medalie
Pentru a nu crea un disconfort altor alergători aflați încă în alergare pe traseu, medaliile se vor ridica de la un punct din apropierea sosirii, zonă indicată ca atare.

Masaj
Alergătorii doritori pot să beneficieze de un masaj de relaxare la sosire. Un mare sprijin vom avea aici în Andreeas, Beata precum și echipa de masaj Chindea & Angels.

INEDIT! Joc interactiv cu premii instante - Cheia succesului
Cei mai norocosi dintre participanti la jocul organizat de catre Feroneria, care reușesc să extragă cheia corectă pentru a deschida o ușă, vor caștiga premii surpriză. Jocul se va desfășura în cadrul zonei destinate Feroneria, de pe platoul din fața Primariei Arad.

*********************

Înscrierile s-au încheiat, vă mulţumim pentru interes! Vă aşteptăm să încurajaţi alergătorii în 27 mai 2017!

22 mai 2017

Declarații minori
Declaratiile nedepuse pentru minori se mai pot înmâna la secretariatului evenimentului de la Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, B-dul Revoluţiei nr 77 (lângă Primăria Arad) pe următorul orar: 13:00 - 20:00 (25 mai 2017) și 13:00-18:00 (26 mai). Declaratia se descarca de AICI

Ridicarea pachetului de start:
Se va realiza de la secretariatului evenimentului aflat la Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, B-dul Revoluţiei nr 77 (lângă Primăria Arad) pe următorul interval orar: 13:00 - 20:00 (25 mai 2017) și 13:00-18:00 (26 mai 2017). Pachetul de start se va ridica pe baza actului de identitate al persoanei înscrise sau al unui părinte în cazul minorilor fără carte de identitate ori a profesorului însoţitor.
Exclusiv pentru ultramaraton/maraton/semimaraton/ştafeta pachetul de start se poate ridica şi în dată de 27 mai între orele 6 şi 7 de la secretariatul amenajat în apropierea punctului de start, sediul central al Universităţii "Aurel Vlaicu" Arad, B-dul Revoluţiei nr 77 (lângă Primăria Arad). Pentru a evita aglomeraţia şi riscul de a nu vă încadra în timp datorită acesteia vă sfătuim călduros să ridicaţi acest pachet de start în perioada 25-26 mai 2017, mai ales dacă sunteţi din Arad şi vă este mai uşor. Va mulţumim anticipat pentru înţelegere!
Pachetul de start conţine pentru semimaraton, maraton, ultramaraton şi maraton ştafeta: număr de concurs, cip pentru cronometrare, sac pentru depozitare şi tricoul oficial.
Pentru cursa de 6 km pachetul de start conţine numărul de concurs şi cipul pentru cronometrare.
Pentru crosul de 1 km Feroneria, pachetul de start conţine un număr de concurs.

Cină cu paste/ Inspiră un arădean/o arădeancă
Participanţii de la ultramaraton/maraton/semimaraton/maraton ștafetă sunt aşteptaţi la cină, ne întâlnim pentru o masă cu paste în 26 mai 2017, ora 18:00, la Cantina Municipală din Arad, Bd. Revolutiei, 93, Arad. În cazul în care doriți să participați vă rugăm să ne confirmați prezența la maratonarad@experientamultisport.ro (email simplu cu subiect CINA), până în 24 mai 2017. Intrarea se va face pe baza numarul de concurs de la ultramaraton/semimaraton/maraton si a confirmarii prezentei și se poate face până la cel târziu ora 18:15.
Tot acolo puteți să vă întâlniți cu unii voluntari dornici să audă mai multe cu privire la ceea ce înseamnă alergarea pentru maratoniști.

Ședința tehnică
Ședința tehnică cu detalii referitoare la traseu, pentru proba de ultramaraton/maraton/semimaraton, va avea loc în 26 mai 2017, ora 18:00, la Cantina Municipală din Arad, Bd. Revolutiei, 93, Arad.

*******

1) Medaliile pentru ultramaraton/semimaraton/maraton/maraton ştafeta:
- Participanţii pot alege, la înscriere, între patru tipuri de medalii: una având gravată Cetatea Aradului (lansată în 2014), a doua reprezentând Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare (lansată în 2015) a treia reprezentând Mănăstirea Hodoș-Bodrog (lansată în 2017) și a patra cu Palatul Administrativ din Arad (lansată pentru ediția 2017).
2) Premierea:
- Premierea se va face la general pentru semimaraton/maraton/maraton ştafeta;
- Toţi participanţii de la ultramaraton și maraton care încheie cursele vor fi premiaţi în mod simbolic;
3) Cursa de semimaraton poartă numele lui Moșion Gheorghe (1933 – 2015), alergătorul amator care a fost o sursă de inspirație pentru o mulțime de apropiați ai sportului.


REGULAMENT
Scopul evenimentului este promovarea unei educaţii pentru sănătate prin încurajarea alergării.
Probe:
Evenimentul ,,MARATONUL, SEMIMARATONUL ŞI CROSUL ARADULUI ” - 2017 cuprinde 6 probe: Ultramaraton – 52,75 km, Maraton – 42,195 km, Semimaraton – 21,097 km, Ştafetă Maraton, Cros 6 km şi Cros 1 km - Feroneria.
La proba necompetițională de 1 km se vor da mai multe starturi, în funcţie de numărul de participanţi, pe următoarele categorii: familie, feminin, masculin, voluntari etc.

Traseu:
Ultramaraton/Maraton/Semimaraton/Maraton ştafeta:

Primăria Municipiului Arad - B-dul Revoluţiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleză Mureş – Parcul Europa - Pod rutier Micălaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – strada Cetății până la Podul Traian folosind aleea de pe faleza Mureșului paralelă cu strada Memorandumului,, Faleză Mureş (paralel cu Splaiul Toth Sandor) - Podul Decebal - B-dul Dragalina – Str Unirii – B-dul Revoluţiei – Primăria Municipiului Arad;

Traseul de mai sus se parcurge de 2 ori (semimaraton), de 4 ori (maraton), respectiv de 5 ori (ultramaraton).

Cros 6 km
Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleză Mureş – Pod rutier Micălaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Cetăţii – Podul Decebal - B-dul Dragalina – Str Unirii – B-dul Revoluţiei – Primăria Municipiului Arad;

Cros 1 km - Feroneria
Primăria Municipiului Arad - B-dul Revoluţiei – Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” – B-dul Revoluţiei - Banca Naţională a României, Sucursala Arad.

Participări simultate ultramaraton/maraton/semimaraton:
O persoană se poate înscrie la o singură proba din cele individuale, de dimineaţă. Doar primul membru al ştafetei poate alerga în acelaşi timp şi într-o singură altă probă individuală de semimaraton, maraton, sau ultramaraton.

Condiţii de participare pentru pentru Cros 1 km - Feroneria
- Cursa nu are limită de vârstă, particularităţile pt minori sunt mai jos expuse;
- Participarea este gratuită;
- Fiecare persoană adultă înscrisă va alerga pe proprie răspundere;
- Organizatorii nu sunt răspunzători de posibilele accidente şi/sau prejudicii cauzate de participarea la acesta compettie;
- Fiecare persoană înscrisă îşi dă acordul pentru utilizarea de către organizatori sau împuterniciţii acestora a imaginilor proprii din cadrul evenimentului şi pentru primirea de informaţii, pe email, cu privire la cursă (noutăţi/newsletter) precum şi primirea de sms-uri cu privire la eveniment şi/sau partenerii acestuia;
- Înscrierea se poate face pe site-ul www.maratonarad.ro, până în 19 mai 2017;
- Timpul limita de parcurgere a traseului: 20 minute;
- Pentru minori (sub 18 ani neîmpliniţi până în 26.05.2017) precizăm următoarele :
- Suplimentar, pe lângă site, înscrierea se va face cu acordul părinţilor, prin semnarea unei declaraţii în acest sens. Depunerea declaraţiei se face de către un părinte la Asociaţia Clubul Sportiv Experiența Multisport", P-ța Catedralei nr 3, ap 13, de luni până vineri, între orele 15 și 17, începând cu data de 1 aprilie 2017 sau se poate trimite scanat pe maratonarad@gmail.com. După depunerea declaraţiei se validează înscrierea. Declarația se poate descărca de AICI.
- Copiii cu vârstă mai mică de 10 ani vor fi însoţiţi de către un părinte/adult în cursă, persoană care de asemenea se poate înscrie la această proba şi primeşte număr de participare;
- Pachetul de start se va ridica pe baza actului de identitate al persoanei înscrise sau al unui părinte în cazul minorilor fără carte de identitate. La ridicarea pachetului de start este necesară prezenţa persoanei înscrise, indiferent că este minoră sau majoră.
Pentru crosul de 1 km, pachetul de start conţine un număr de concurs.

Condiţii de participare pentru Cros 6 km
- Invităm să se înscrie la această cursă până in data de 19 mai, persoane cu vârstă minimă de 14 ani împliniţi până la data de 26 mai 2017;
- Participarea este gratuită;
- Fiecare persoană înscrisă trebuie să fie de acord să alerge pe propria răspundere. Organizatorii nu sunt răspunzători de posibilele accidente şi/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment. De asemenea, fiecare persoană înscrisă trebuie să îşi dea acordul pentru utilizarea de către organizatori sau împuterniciţii acestora, a imaginilor proprii din cadrul evenimentului şi pentru primirea de informaţii, pe email, cu privire la cursa (noutăţi/newsletter) precum şi pentru primirea de sms-uri cu privire la eveniment şi/sau partenerii acestuia. Declaraţia în original se va semna la ridicarea pachetului de start, cu excepţia minorilor, în cazul cărora aceste aspecte sunt menţionate în declaraţia comună cu a părinţilor.
- Înscrierea se poate face pe site-ul www.maratonarad.ro, până în 19 mai 2017;
- Pentru minori, suplimentar, pe lângă site, înscrierea se va face cu acordul părinţilor, prin semnarea unei declaraţii în acest sens. Depunerea declaraţiei se face de către un părinte la Asociaţia Clubul Sportiv Experiența Multisport", P-ța Catedralei nr 3, ap 13, de luni până vineri, între orele 15 și 17, începând cu data de 1 aprilie 2017 sau se poate trimite scanat pe maratonarad@experientamultisport.ro. Declarația se poate descărca de AICI. După depunerea declaraţiei se validează înscrierea.
- Timpul limita de parcurgere a traseului este de 90 minute;
Pentru cursa de 6 km pachetul de start conţine numărul de concurs şi cipul pentru cronometrare.

Condiţii de participare pentru ultramaraton/maraton/semimaraton/maraton ştafeta:
- Invităm să se înscrie la această proba persoane cu vârstă minimă de 18 ani împliniţi până la data de 26 mai 2017;
- Înscrierea se poate face pe site-ul www.maratonarad.ro până la data de 19 mai 2017;
- Cronometrarea se va face printr-un cip adăugat numărului de concurs sau pantofilor de alergare;
- Timpul limita de parcurgere a traseului este de 3,5 ore la semimaraton, 6 ore la maraton şi 7 ore la ultramaraton;
- Înscrierile se vor accepta în limita a 500 de locuri;
- Taxa de participare este cea de mai jos, stabilită în funcţie de data la care se plăteşte:

CURSA Suma
Până în 01.01.2017
Suma
01.01.2017 – 31.03.2017
Suma
01.04.2017 – 19.05.2017
Ultramaraton, Maraton, Semimaraton: 45 lei/persoană 55 lei/persoană 70 lei/persoană
Maraton ștafetă 30/persoană 35/persoană 50/persoană


Taxa de participare se va achita în unul din conturile de mai jos menţionând la detalii plata: „Ultramaraton/Maraton/Semimaraton/Maraton ştafetă – Nume, prenume” (numele persoanei pt care se efectuează plata):
Asociaţia Clubul Sportiv Experienţa Multisport
Cont IBAN Lei: RO15BTRLRONCRT0092365503 deschis la Banca Transilvania Arad.
Cont IBAN Euro: RO62BTRLEURCRT0092365503 deschis la Banca Transilvania Arad.
CIF: 31021976.
Cod SWIFT: BTRLRO22

Taxa de participare nu este returnabilă. Va rugăm să efectuaţi plata în maxim 7 zile de la înscrierea pe site pt validarea înscrierii, în caz contrar organizatorii îşi rezervă dreptul de a şterge înscrierea nevalidată.

Pachetul de concurs conţine pentru semimaraton/maraton/maraton ştafeta/ultramaraton:
- înaintea cursei:
• număr de concurs;
• cip pentru cronometrare;
• sac pentru depozitare;
• tricou oficial personalizat cu evenimentul;

- în timpul cursei:
• asistenţă medicală;
• acces la punctele de alimentare şi hidratare;

- după cursa (pentru participanţii care termină cursa):
• certificat de participare trimis pe email sau primit pe loc;
• medalie;
• acces la fotografii din cadrul evenimentului;

Voluntarii implicaţi în organizare beneficiează de înscriere gratuită.

Ocupanții locului 1 la semimaraton, maraton, maraton ștafetă și ultramaraton (masculin și feminin) de la ediția precedentă beneficiează de înscriere gratuită la aceeași cursă în anul curent.

Fiecare persoană înscrisă este de acord să alerge pe propria răspundere. Organizatorii nu sunt răspunzători de posibilele accidente şi/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment.
De asemenea, persoana înscrisă trebuie să îşi dea acordul pentru utilizarea de către organizatori sau împuterniciţii acestora a imaginilor proprii din cadrul evenimentului şi pentru primirea de informaţii, pe email, cu privire la cursa (noutăţi/newsletter) precum şi pentru primirea de sms-uri cu privire la eveniment şi/sau partenerii acestuia. Declaraţia în original cu privire la cele menţionate mai sus se va semna la ridicarea pachetului de start.

Inspiră un arădean/o arădeanca - opţiune disponibilă pentru alergătorii de la maraton
Printre obiectivele fixate de către Clubul Sportiv Experienţă Multisport este şi acela de a creşte numărul de alergători arădeni de maraton. Mai multe despre obiectivele organizaţiei puteţi vedea pe www.experientamultisport.ro
Puteţi să sprijiniţi acest obiectiv prin implicarea într-o întâlnire câţiva din voluntarii evenimentului, interesaţi de alergare, cărora să le ”destăinuiţi” din experienţa proprie cu privire la alergarea unui maraton. Întâlnirea va avea loc în seară de dinaintea evenimentului. Noi vom culege opţiunile tuturor celor ce doresc să motiveze, să transmită mai departe acest obicei al alergării, pe de o parte şi, de asemenea, vom face o grupa de persoane interesate să cunoască ”pe viu” poveştile bravilor maratonişti. Pentru a accesa această opţiune va rugăm să bifaţi căsuţa corespunzătoare din formular. Lăsaţi-va să deveniţi o sursă de inspiraţie pentru alţii, credem că lucrul acesta se poate întoarce şi în creşterea motivaţiei personale de a continua pe acest drum!

Puncte de control, numere
Punctele de control/punctele intermediare se vor regăsi de-a lungul cursei, iar alergătorii care nu trec prin aceste puncte vor fi descalificaţi. Participanţii sunt obligaţi să poarte numerele de concurs la vedere, în faţă. Este interzisă modificarea cipului sau a numărului de concurs, în acest caz participantul riscând neînregistrarea în punctele intermediare şi/sau finale şi descalificarea.

Penalizări care pot duce la descalificare:
- neparcurgerea traseului stabilit şi marcat, abateri de la traseu;
- neaccesarea unui punct de control;
- pierderea numărului de concurs;
- participarea fără număr prins vizibil în faţă;
- utilizarea unui mijloc de transport pe durata cursei;
- depăşirea timpilor limita precizaţi;
- abandonarea de ambalaje sau echipament pe traseu;
- comportament neadecvat faţă de alţi alergători, public, susţinători, organizatori, parteneri, sponsori, voluntari;

Circulaţia autovehiculelor
Pentru crosul de 1 km în timpul cursei circulaţia autovehiculelor va fi oprită pe traseul stabilit.
Pentru crosul de 6 km, semimaraton, maraton, ultramaraton şi maraton ştafeta, traseul are o parte scurtă în care se aleargă pe şosea sau se intersectează şosele iar în aceste locuri circulaţia va fi oprită total/parţial sau se vor instala coridoare de protecţie pentru alergători.

Clasamentul şi certificatul de participare
Clasamentul pentru probele de ultramaraton/maraton/semimaraton/maraton ştafeta/cros 6 km va fi disponibil pe site-ul www.maratonarad.ro, ulterior evenimentului. Un certificat de participare se va trimite participanţilor pe e-mail, ulterior evenimentului sau se va înmâna la sosire.
Va rugăm să completaţi cu atenţie datele la înscriere, dacă acestea nu sunt corecte riscaţi să nu apăreţi în clasamentul final ori să apăreţi cu date greşite.
Crosul de 1km nu este cursa competiţională prin urmare aici nu se vor afişa timpii concurenţilor.

Garderoba/depozitarea obiectelor personale
Lângă zona de start/sosire există o locaţie (sediul central al Universităţii "Aurel Vlaicu" Arad) unde participanţii se pot schimbă şi lasă obiectele personale, pe propria răspundere, într-un sac identificat prin numărul de concurs şi pus la dispoziţie de către organizatori.

Toalete
Pe traseu se vor găsi toalete ecologice în cel puţin două puncte.

Puncte de hidratare
Punctele de hidratare se vor regăsi în minim două puncte de-a lungul traseului şi vor conţine cel puţin apă şi fructe.

Fotografii
Ulterior evenimentului participanţii vor putea descarcă fotografii reprezentative de pe site-ul www.maratonarad.ro sau de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Premii la general
Toţi participanţii care termină o cursa vor primi certificate de participare şi medalii.
Se vor acordă pentru primele 3 locuri la feminin şi masculin la maraton/semimaraton/maraton ştafeta/ultramaraton şi cros 6 km premii constând în cadouri oferite de către partenerii evenimentului, cupe/medalii precum şi mici premii în bani.
Valoarea premiilor se va anunţa ulterior în secţiunea Noutăţi.
Va rugăm să ţineţi cont de faptul că acest eveniment este dedicat cu prioritate amatorilor şi nu beneficiează de premii consistente aferente concursurilor pentru profesionişti. Acest lucru nu înseamnă că există restricţii la înscrierea sportivilor profesionişti (aceştia se pot alătură participanţilor) dar dorim să atragem atenţia pentru a nu există nesincronizari şi aşteptări nerealiste în legătură cu premierea.

Pentru maratoniști și ultramaratoniști:
Toţi participanţii care reuşesc să încheie cursele de ultramaraton sau maraton sunt premiaţi simbolic la finalul evenimentului.

Premii speciale
Premii speciale se vor acorda:
- Îndrumătorilor: primelor 3 persoane (profesori, antrenori, mentori, etc) din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de către alergătorii ce i-au trecut că îndrumători, primelor 3 persoane (profesori, antrenori, mentori, etc) din punct de vedere al numărului de alergători ce i-au trecut că îndrumători;
- Instituţiilor de învăţământ reprezentate la eveniment: primelor 3 instituţii de învăţământ cu cel mai mare număr de kilometri parcurşi de către alergătorii reprezentaţi, primelor 3 instituţii de învăţământ cu cel mai mare număr de alergători reprezentaţi;
- Structurilor reprezentate la eveniment (companii/asociaţii/instituţii/cluburi): primelor 3 structuri cu cel mai mare număr de kilometri parcurşi de către alergătorii reprezentaţi, primelor 3 structuri cu cel mai mare număr de alergători reprezentaţi.

Premii pentru identitate
În cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingenioşi alergători din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate. Lista de identităţi ce pot să fie asumate: supererou, personaj de poveste, personaj de desene animate, animal, indian, dac, român, soldat, duce, ducesa, pilot, căpitan de vas, fruct, etc. Opţiunile nu sunt limitate la acestea, creativitatea participanţilor este binevenită!

Programul evenimentului
(varianta finală va fi disponibilă cu 3 zile înainte de eveniment)

Dată: 27 mai 2017
Locul startului:
Arad, lângă Primăria Arad, B-dul Revoluţiei nr 77

Intervale orare:

Ultramaraton/Maraton/Semimaraton/Ştafeta maraton:
- până la ora 07:40 – Sosirea participanţilor la punctul de start;
- 08:00 – Start;
- 11:30 – Timp limita pentru semimaraton;
- 14:00 – Timp limita pentru maraton/maraton ştafeta;
- 15:00 – Timp limita pentru ultramaraton;

Cros 6 km:
- până la ora 11:40 - Sosirea participanţilor la punctul de start;
- 12:00 – Start;
- 13:30 – Timp limita parcurgere traseu 6 km;

Cros 1 km - Feroneria:
- până la ora 14:20 – Sosirea participanţilor la punctul de start;
- 14:30 – Starturi diferenţiate;
- La final: cursa voluntarilor;

Afişarea rezultatelor provizorii/efectuarea verificărilor suplimentare/soluţionarea contestaţiilor:
11:00 – 13:00 – Semimaraton/Maraton/Maraton ştafeta/Ultramaraton – afișare rezultate provizorii, locurile 1-3;
13:00 – 14:00 – Premiere 1;
15:00 – 16:30 – Premiere 2;

Între orele 13-14 și 15-16:30 se vor premia:
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la 6 km;
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Semimaraton;
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Maraton ştafetă;
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Maraton;
- Primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Ultramaraton;
- Maratonistii evenimentului;
- Ultramaratonistii evenimentului;

În cadrul evenimentului se va organiza şi o tombolă cu premii pt alergători.
Într-o zona vizibilă ce se va anunţa în cadrul evenimentului participanţii pot vedea rezultatele provizorii în aşa fel încât toţi cei interesaţi să poată verifică locul şi timpul obţinut iar eventualele neclarităţi/omisiuni/contestaţii să se soluţioneze în respectivul interval orar.

Ridicarea pachetului de start:
Se va realiza de la secretariatul evenimentului (aflat într-o locaţie ce se va anunţă ulterior), în zilele premergătoare competiţiei.
Pachetul de start se va ridica pe baza actului de identitate al persoanei înscrise sau al unui părinte în cazul minorilor fără carte de identitate ori a profesorului însoţitor. La ridicarea pachetului de start este necesară prezenţa persoanei înscrise în cazul celor majori sau a unui părinte în cazul în care persoana înscrisă este minoră.
Pachetul de start se poate ridica şi de către participanţii minori în cazul în care sunt însoţiţi de către un profesor. Pachetul de start se poate ridica în condiţii de excepţie şi de către un profesor pentru elevii îndrumaţi.
Pachetul de start conţine pentru semimaraton, maraton, ultramaraton şi maraton ştafeta: număr de concurs, cip pentru cronometrare, sac pentru depozitare şi tricoul oficial.
Pentru cursa de 6 km pachetul de start conţine numărul de concurs şi cipul pentru cronometrare.
Pentru crosul de 1 km, pachetul de start conţine un număr de concurs.
Exclusiv pentru ultramaraton/maraton/semimaraton/ştafeta pachetul de start se poate ridica şi în data de 27 mai între orele 6 şi 7 de la un secretariat amenajat în apropierea punctului de start, sediul central al Universităţii "Aurel Vlaicu" Arad, B-dul Revoluţiei nr 77 (lângă Primăria Arad). Pentru a evita aglomeraţia şi riscul de a nu vă încadra în timp datorită acesteia vă sfătuim călduros să ridicaţi acest pachet de start în perioada 25-26 mai 2017, mai ales dacă sunteţi din Arad şi vă este mai uşor. Va mulţumim anticipat pentru înţelegere!

Şedinţa tehnică, cină cu paste
Şedinţa tehnică cu detalii referitoare la traseu, pentru probele de ultramraton/maraton/semimaraton, va avea loc la o cină cu paste, în 26 mai 2017, ora 18:00 într-o locaţie ce se va anunţa în perioada următoare. Vă rugăm să confirmaţi prezenţa la maratonarad@experientamultisport.ro (email simplu cu subiect CINĂ), până în 19 mai 2017. Intrarea se va face pe baza numărul de concurs de la semimaraton/maraton/ultramaraton şi a confirmării prezenţei. Tot acolo puteţi să va întâlniţi cu unii voluntari dornici să audă mai multe cu privire la ceea ce înseamnă alergarea pentru maratonişti.

Garderoba pentru 27 mai 2017
Pentru schimbat şi lăsat obiecte personale vom avea o încăpere la sediul central al Universităţii "Aurel Vlaicu" Arad.

Parteneriat:
Evenimentul MARATONUL, SEMIMARATONUL ŞI CROSUL ARADULUI promovează donarea de sânge, printr-un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Arad.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a opri derularea evenimentului în cazul în care anumite condiţii se impun.
Evenimentul ,,MARATONUL, SEMIMARATONUL ŞI CROSUL ARADULUI - 2017” şi condiţiile provizorii expuse mai sus pot cunoaşte îmbunătăţiri/modificări ulterioare lansării sale, în funcţie de parteneriatele ce se vor realiza, prin urmare va sfătuim să urmăriţi periodic site-ul www.maratonarad.ro pentru a află noutăţile acestei ediţii.